M a r k   M e s  |  A r c h i t e c t

Revitalisatie en verduurzaming Schoolgebouw

 

EXTERIEUR EN INTERIEURPLAN

 

Het Albeda College stond voor een bijzondere opgave, in 6 weken nagenoeg de gehele school vernieuwen. Dit is gelukt dankzij een goede samenwerking met Albeda Vastgoed en het bouwteam bestaande uit Breijer Bouw, Technisch Bureau Tom en Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV.

 

De moderne uitstraling en verbeteringen bestonden uit:

-De gevel verduurzamen (isoleren)

-Een luchtbehandelingsinstallatie inbrengen.

-Koeling aanbrengen

-Nieuwe plafonds en nieuwe verlichting

-Nieuwe uitstraling kantine (ontmoetingsruimte)

 

De gevel van de Spinozweg 400 is compleet vernieuwd. De isolatie wordt vergroot waardoor de energiehuishouding van de school enorm wordt verbeterd.

 

Het uitgangspunt is een natuurlijke school waarin frisse kleuren de boventoon vormen.

 

De gevel bestaat uit een aluminium composiet gevel welke dubbelgeknikt is. Hierdoor ontstaat een rijk gevelbeeld met veel reliƫf.

 

De bruine tussenvlakken wordt gemaakt van aluminium zetwerk in kleur gepoedercoat. Hierdoor wordt onderhoud tot een minimum beperkt.

 

De kantine is ook compleet vernieuwd. Hier wordt een kunstwerk van 80 m2 aan het plafond bevestigd om een natuurlijke uitstraling te bewerkstelligen maar daarnaast ook akoestisch een verbetering teweeg te brengen.